LOADING
00
Editing / Color

The North Face

Client The North Face
Year 2023
Project Editing & Color Grading
ABOUT PROJECT

Samen met Sony Nederland heeft filmmaker Zilver Schmitz zijn derde edit wedstrijd georganiseerd. Erg trots dat Explore Beyond The Darkness uiteindelijk de derde prijs heeft gewonnen.

Nadat ik eerder een verhaal van hem tegen kwam over het verdoofd voelen van de malaria pillen wist ik vrij snel welke kant ik op wilde met het concept van deze edit en besloot een Spec Ad van mijn edit te maken. Explore Beyond The Darkness gaat over het accepteren dat er ook donkere periodes in je leven zijn en dat je juist hiervan kunt leren beter te worden. Een merk wat perfect aansloot bij dit concept was The North Face.

Camera
Zilver Schmitz, Rein Martens & Sieb Renema

Concept, edit & color grading
Tim Arisz van Stug Zout
Eenmaal de beelden gesorteerd, kreeg mijn edit al meer vorm en koos ik voor een soort verhaal wat van links naar rechts vloeit. Hiervoor soms wat beelden moeten spiegelen of achterstevoren af spelen maar dat werkte aardig.

Voor dit concept wilde ik echt een klassiekere edit neer zetten, waarbij alle shots in dienst zijn van het verhaal. Zonder al te veel gekke effecten en met een bijpassende color grade in een soort filmstijl.